Ford Focus

 

Novi Ford Focus je dizajniran tako da u isto vrijeme bude elegantan koliko i sportski. Atletska forma uz graciozne linije donosi poboljšanu aerodinamiku. Čim ga ugledate uočit ćete opipljiv osjećaj profinjenosti.

Ulaskom u novi Focus odmah ćete osjetiti da ćete vi, baš kao i vaši putnici, uživati u putovanju. Čiste linije u kombinaciji sa svim kontrolama nadohvat ruke, pametan dizajn i izuzetni detalji stvaraju prostor koji opušta i osvježava vozača i putnike.

Novi Focus je kreiran tako da svakodnevno poboljšava vaše iskustvo u vožnji. Ovaj suvremeni automobil donosi mnoštvo naprednih značajki kao što su Ford Co-Pilot360, impresivan niz tehnologija pomoći vozaču koje uključuju i Adaptivni tempomat sa Stop & Go funkcijom, zadržavanjem u središtu prometnog traka te Sustavom aktivne asistencije kod parkiranja druge generacije. Zajedno, ove tehnologije mogu pomoći u kontroli ubrzanja, kočenja pa čak i upravljanja vozilom. Tehnologija je toliko napredna da ćete se pitati kako ste prije mogli uopće voziti bez nje.

Novi i poboljšani benzinski 1,0 i 1,5-litreni Fordovi EcoBoost motori izrađeni su kako bi vam pružili snagu koju očekujete od mnogo većih motora. Fordova EcoBoost tehnologija pruža glatke i potentne performanse. Kako bi bili još učinkovitiji, oba motora sada imaju funkciju deaktivacije cilindara. Ta funkcija isključuje cilindar kada vam nije potrebno mnogo okretnog momenta, kao što je to slučaj na autocesti. Kada se poveća potreba za okretnim momentom, cilindar se opet aktivira kako bi vam pružio potrebnu snagu.

Fordovi 1,5 i 2,0-litreni EcoBlue dizelski motori su moderni turbopunjeni motori koju pružaju poboljšanu učinkovitost, performanse i uglađenost. Novi motori mogu poboljšati učinkovitost u potrošnji goriva i reakciju na pritisak gasa, a još su tiši nego prije.

Niz pametnih tehnologija osmišljen je za vas, vaše obitelji i druge sudionike u prometu. Primjerice, aktivno kočenje i sustav pomoći za izbjegavanje sudara s prepoznavanjem pješaka i biciklista, mogu vas upozoriti na moguće sudare, pa čak i automatski zakočiti ako ne reagirate na vrijeme.